Mannen opgelet: dit zijn dé modetrends van deze zomer

Mannen opgelet: dit zijn dé modetrends van deze zomer

Er komt eindelijk een verschuiven in de modetrends voor mannen. Waar er in eerdere jaren niet zoveel fashionstatements werden gemaakt is dat nu wel anders. Mannenmode wordt steeds een beetje spannender. Wil je weten wat ik daar mee bedoel? In deze blog lopen we een aantal trends voor aankomende zomer bij langs.

Merkkleding doet het altijd goed

Dat merkkleding populair is onder de mannen is al jaren bekend. Ieder jaar weer komen grote merken met een andere collectie, en het is erg makkelijk om met behulp van één of meerdere merkitem(s) een mooie outfit in elkaar te zetten. Je kunt bijvoorbeeld een black bananas shirt heren combineren met jeans en een paar witte sneakers. Deze outfit is eenvoudig, maar werkt eigenlijk altijd. Het dragen van merkkleding geeft mannen vaak een goed gevoel. Dit komt denk ik omdat het niet zoveel uitmaakt wat je er voor de rest bijdraagt. Het is eigenlijk altijd een goede outfit.

Accessoires zijn belangrijker dan ooit

Een stoere zonnebril, een baseball cap, een hoed of zelfs een muts in de zomer, je kunt het zo gek niet bedenken of het mag deze zomer gedragen worden. Accessoires zijn namelijk belangrijker dan ooit tevoren. Een populaire accessoire deze zomer in het bijzonder is een stoere zonnebril. Hoe gekker hoe beter met die zonnebrillen tegenwoordig. Grote met donkere glazen, een vlammenmontuur of meer de matrix stijl, het is allemaal te koop.

Comfort nu ook buiten de deur

Kleding moet natuurlijk vooral lekker zitten. Maar deze trend neemt nog een stapje extra. Trainingspakken en hoodies zijn namelijk razend populair. Waar je deze items normaal altijd alleen in huis of tijdens het sporten draagt komen ze nu ook steeds vaker in het straatbeeld voor. Vooral merken zoals black bananas zie je veel. Je combineert de black bananas hoodie heren met een matching trainingsbroek. Deze heb je in een lange of korte uitvoering. De populairste kleuren zijn neutrale kleuren, maar natuurtinten of pasteltinten komen ook steeds vaker voor.

Oversized

De laatste opkomende trend voor aankomende zomer die ik met jullie wil delen is de oversized pasvorm. T-shirts en broeken moeten wat ruimer gaan zitten. Dit is echt een fashionstatement die overkomt van vrouwen die mannenkleding zijn gaan dragen. Door oversized kleding lijkt de look gelijk nonchalanter en comfortabeler. Door de oversized look te combineren met ‘gekke’ accessoires zoals een stoere zonnebril of een vissershoed kan je de look helemaal personaliseren.

Geef een reactie