Waar kun je plastic zakjes het beste voor gebruiken?

Waar kun je plastic zakjes het beste voor gebruiken?

Iedereen heeft ze standaard in de keukenla liggen: plastic zakken. Maar naast de standaard huis, tuin en keuken plastic zakken heb je ook nog de plastic zakjes die je gebruikt om producten mee te verpakken. Je kunt er kleinere producten in bewaren of juist etaleren voor bijvoorbeeld de verkoop. Deze plastic zakjes zijn te krijgen in verschillende soorten en formaten zodat je altijd een passend zakje kunt vinden.

Presenteren en etaleren

Als je een product goed uit wil laten komen in een plastic verpakking dan zijn de blokbodemzakjes een goede optie. Zoals de naam al zegt hebben deze zakjes een bodem in de vorm van een vierkant of rechthoekig blokje. Door hier producten als bijvoorbeeld snoep in te bewaren zorg je met deze bodem dat het zakje altijd rechtop blijft staan en dat de inhoud goed zichtbaar is. Blokbodemzakjes zijn vaak namelijk doorzichtig. Met een etiket die je helemaal zelf kunt personaliseren en een cadeaulint maak je het helemaal af.

Duurzamere optie

Naast plastic zakken zijn er ook andere alternatieven die het mogelijk maken om producten of materialen te verzenden. Denk bijvoorbeeld aan papieren zakjes. Het verschil tussen papier en plastic is dat papieren zakken gemaakt zijn van een organisch afbreekbare stof: hout. Dit maakt de zakken van papier veel makkelijker af te breken. Tijdens het afbreken van plastic moet er niet alleen meer moeite gedaan worden, er komen ook schadelijkere stoffen vrij. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun producten duurzamer te verpakken. Ze maken hierbij niet alleen gebruik van papieren zakjes, maar ook van papieren tape.

Producten opslaan en verzenden

Maar in sommige gevallen is het toch makkelijker om plastic te gebruiken. Naast het presenteren en etaleren in de winkels kun je plastic zakken het beste gebruiken om producten op te slaan en te verzenden. Vooral kleinere losse producten zoals schroeven, medicijnen en knopen heb je het liefste soort bij soort liggen. Door ze in aparte zakjes te doen zorg je voor orde en gemak. Kleine producten verzenden kan beter in een plastic zak dan in een kleine verzenddoos. De flexibiliteit van plastic en het feit dat plastic zakken minder volume hebben zorgt ervoor dat het goedkoper en gemakkelijker is om deze te verzenden. Deze kleine pakketjes kunnen gewoon door de brievenbus worden bezorgd. Je hoeft als ontvanger dus niet per se thuis te zijn. Dit is voor zowel de verzender als de ontvanger erg prettig.

Geef een reactie