Zekerheid over en voor jullie kindje

Zekerheid over en voor jullie kindje

Wanneer je zwanger bent, zit je op een roze wolk. Maar als er onzekerheden spelen in jouw leven, kan dat de boel behoorlijk in de war schoppen. Bijvoorbeeld wanneer het om de vader van je kindje gaat. Gelukkig kan je die onzekerheid wegnemen door een vaderschapstest uit te voeren, dat geeft weer wat meer zekerheid in deze turbulente tijd. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Waarom kies je voor een vaderschapstest precies?

Als je onzeker bent over de vader van je kind, kan het uitvoeren vaderschapstest een goede manier zijn om hier zekerheid over te krijgen. Je kan allerlei verschillende redenen hebben voor het uitvoeren van een test. Als vrouw wil je misschien weten of de man met wie je momenteel bent de vader van je kind is, of misschien twijfel je aan wie de vader van je kind is omdat er meerdere partners zijn geweest. Als man kan je deze vragen ook hebben, bijvoorbeeld als de relatie niet exclusief is geweest. In alle gevallen kan een vaderschapstest jullie helpen bij het bepalen van de ware vader, en ook bij het uitsluiten wie het niet is.

Gelukkig is het enige wat je nodig hebt een monster van het DNA van de ‘vader’ en het DNA van het kind.

Hoe werkt een vaderschapstest dan?

Een vaderschapstest is een test die wordt gebruikt om de biologische vader van een kind te bepalen. Het kan worden uitgevoerd door een arts of een erkend laboratorium, maar je kan het ook thuis doen! Wist je dat het uitvoeren van de test in sommige gevallen vrijwillig is, maar in andere gevallen, zoals bij een echtscheiding, kan de test verplicht zijn.

De DNA-monsters worden naar een lab gestuurd om te worden onderzocht.

De resultaten van de test

De resultaten van de test kunnen tegenvallen maar in alle gevallen kunnen ze rust brengen en dat is al een hele hoop waard. Iedereen wat dat stress slecht kan zijn voor de baby en deze onzekerheid kan een hele hoop stress opleveren. Daarnaast kan je met een zeker antwoord ook verdergaan mentaal en stappen zetten naar aanleiding van de uitkomst. Dit kan soms al tijdens de zwangerschap omdat je sommige testen al kan uitvoeren voordat de baby geboren is. In dit geval wordt er DNA van de moeder gebruikt. Hoe het precies werkt en welke stappen je moet ondernemen wordt uiteraard verder toegelicht zodra je een test bestelt en geleverd krijgt.

Geef een reactie